Regl Dönemi (Adet) Öncesi Gebelik Mümkün Mü?

Regl Dönemi (Adet) Öncesi Gebelik Mümkün Mü?

Ortalama 28 gün süren adet periyodu içerisinde yumurtlama (ovülasyon) denen bir evre yaşanır. Bu evrede meydana gelen yumurtanın döllenmesi halinde gebelik, döllenmenin gerçekleşmemesi halinde ise adet kanaması söz konusu olacaktır. Regl dönemi öncesi gebelik mümkün mü? Suali ilginç bir soru olmakla beraber soruyu yanıtlamadan önce bazı temel bilgilerle giriş yapmak kaçınılmazdır. Yumurtlama ile devam edelim. İşte bu evrede rahimde bulunan yumurta eğer döllenmezse, gebelik gerçekleşmeyecek, bu bölgede gebelik için hazırlanan rahmin bir anlamda temizlenmesi adet kanaması ile olacaktır.

Erinlikten itibaren yumurtlama döngüsü yaşamaya başlayan kadın, menopoza girene dek  bu süreci yaşamaya devam edecektir. Yani adet döngüsü sürekli olarak ve ortalama her 28 günde bir olmak üzere sürecek, adet sonrası rahim, kendini yeni bir 28 gün sürecek döneme hazırlamaya başlayacaktır. Çeşitli etkenlerle adetin erken ya da geç yaşanması, gebelik hesaplarının boşa çıkmasına neden olabilir. Adete göre gebelik hesaplama yapabilmek için, adet zamanlarının düzenli olması ve kişinin bu günlerini dikkatle takibi şarttır.

Gebelikte En Uygun Zamanı Bilmek

Hamile kalma hesabı yapıyorsanız, vücudunuzu iyi tanımalı, regl tarihlerini kestirebiliyor olmalısınız. Çünkü regl tarihi, size yumurtlama periyodunu anlama konusunda gereklidir.  döngü kişiye yumurtlama süreci hakkında bilgi verecektir. Regl dönemi öncesi gebelik mümkün mü? Tabi bu soruyu yanıtlamak, regl dönemi öncesi ile ne kadar öncesinden bahsediliyor? İşte önce bu soruyu yanıtlamak gerekir. Gebelik için en doğru zaman, aylık döngünün yumurtlama (ovülasyon) evresidir.

Yumurtlama evresi, adet döngüsünün ortalarına denk gelir. Ancak ortalama 28 gün süren adet döngüsü bazı kadınlarda 25 gün bazı kadınlarda 30 gün de sürebilir. Bu süreler, o kişiye özel olup, onların normalidir. Adet döngüsü ister 25 gün ister 30 gün sürsün burada önemli olan döngünün düzenli olmasıdır. Zira düzensiz bir adet döngüsünde hesabın şaşması olasılığı vardır. Adet döngüsünde yumurtlama adet kanamasından itibaren 14.güne denk gelmektedir.

İşte bu 14. Gün gebelik iççin ideal gündür. Fakat eğer adet döngüsü 28 günden uzun ya da kısa sürmekteyse bu 14. Güne denk gelen yumurtlama 1 – 2 gün önce ya da sonra gerçekleşebilir. Yine doğum kontrolünde de bu günler dikkate alınması gereken günlerdir. Hamilelikten kaçınmak isteyenler yine bu günlere dikkat etmelidirler.

Gebelik Reglden Önce Hangi Günde Gerçekleşir?

Reglden hemen önce, son birkaç günde yaşanan birliktelik sonucu gebe kalma ihtimali neredeyse yok denecek kadar düşüktür. Gebelik Reglden Önce Hangi Günde Gerçekleşir? Bu noktada, korunma olmadan yaşanan adet öncesi ilişki sonrası eğer adet görüldüyse gebelik söz konusu olamaz.

Yine çokça karıştırılan bir durumdan bahsedelim; çeşitli vajinal akıntılarla, regl akıntısının karıştırılması. Tabi bu durumda ne adet döngüsü doğru hesaplanabilir, ne de yumurtlama evresi. Bu durum istenen gebelik için uygun dönemin kaçırılması ya da istenmeyen gebelik ile karşı karşıya kalınması durumlarına neden olabilir.

Eğer adet döngüsü takip ediliyorsa ve düzenli olarak adet görülüyorsa, regl öncesi günlerde hamilelik ihtimali yoktur. Adetten sonra 14. Günden itibaren meydana gelen yumurta, 24 saat sonra canlılığını yitirecek ve rahim adet dönemine kadar canlı yumurta içermeyecektir. Dolayısıyla bu arada gebelik olmayacaktır.

Regl Sırasında Hamilelik Mümkün Mü?

Regl yaşanırken hamilelik söz konusu olamaz. Bu şundan kaynaklanır; Regl döneminde görülen kanama, yumurtlama evresinde yumurtanın döllenmemesi ve canlılığını yitirmesi sonrasında, rahmin temizlenerek yenilenmesi anlamına gelir. Adet kanaması, yeni döngüye hazırlıktır.

Ancak Regl dönemi öncesi gebelik mümkün mü? Buna doğru bir yanıt için kanamanın kesin olarak regl kanaması olduğundan emin olunmalıdır. Farklı nedenlerle görülebilecek akıntı ya da kanamalar yanlış hesaplara neden olabilir.

Gebelikte Kanama Görülür Mü?

Hamileliğini haber alan kadın, çeşitli biçimlerde kanama ile karşılaşabilir. Hamilelik kanamaları, zaman zaman ciddi sorunlar anlamına gelebilir. Gebelik kanamalarında bir uzman doktora görünmek faydalı olabilir. Çoğu zaman bebeğin rahme tutunması, yerleşmesi sırasında görülen kanamaya rağmen bebek rahme uyum sağlar ve gebelik normal seyrinde ilerler. Fakat bazen bir takım sorunlar yaşanabilir. Hamileliğin sıhhati bakımından bu durum, kadın doğum uzmanına zamanıdır.

Esasında Regl dönemi öncesi gebelik mümkün mü? Sorusuna verilecek yanıt hem “Evet” hem de “Hayır” olabilir. Regl öncesi yumurtlama dönemine rastlayan birliktelik gebeliği mümkün kılarken, adet düzenliyse, adetten önceki birkaç günde gebelik riski bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir