İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması

İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması

Kadınların gebe kaldıktan sonra karşılaştıkları en büyük sorunlar arasında kadınları paniğe sürükleyen İmplantasyon (yerleşme) kanaması olmaktadır. Bu kanama yumurtlama sürecinde olan kadının korumasız ilişkiye girdikten sonra spermle döllenen yumurtanın rahime yerleşirken ortaya çıkan kanamasıdır.

Gebeliği çok isteyen ve planlayan kadınlarda bu kanama bir panik havası oluşturur. Ve daha çok adet kanaması ile karıştırılır. Adet kanamasından oldukça farklı olan bu yerleşme kanamasını ayırt etmenin pek çok yolu bulunmaktadır.

 

Adet Kanaması İle İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması arasındaki farklar

Kadınların normal adet döngüsü içerisinde yaşadıkları kanama ile İmplantasyon (yerleşme) kanaması arasındaki farkları bilmeleri önemlidir. Ayırt etmenin en güvenilir yolu kan rengidir. Adet kanamasında görülen kan kırmızı ve pıhtılar şeklinde olurken, yerleşme kanaması pembemsi bir renge sahiptir.

Adet kanaması hem şiddet açısından daha çoktur hem de uzun sürer. Ancak yerleşme kanaması oldukça azdır ve lekelenme şeklinde görülmektedir. Devamı ve şiddeti asla adet kanaması gibi değildir. Çoğu zaman tuvalet kâğıdı ile silme yapılırken karşılaşılır.

Yerleşme kanaması sürerken kişinin kasık bölgesinde sızı şeklinde ağrılar görülür. Bu ağrılar adet sancısından farklı olarak daha uzun sürebilmektedir. Gebeliğin ilk 3 ayında bu ağrılara rastlamak mümkündür.

 

İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması Ne Kadar Sürer?

Kadınlarda gebelik süreci içerisinde görülen İmplantasyon (yerleşme) kanaması çok uzun sürmez. Ancak bazı hassas durumları düşünmek gerekir. Bireysel farklılıklar burada ön plana çıkmaktadır. Yerleşme kanaması lekelenme şeklinde gerçekleşeceği için kadınların birkaç kez tuvalette iç çamaşırlarının hafif lekelenmesi şeklinde belirtiler vermektedir.

Yerleşme kanaması gebeliği düşünenler ve gebeliği yakalayanlar için oldukça endişe veren bir süreçtir. Ancak bu kanamanın düşük gibi olumsuz sonuçlara yol açmayacağını bilmek gerekir. Düşük gebeliğin tamamen kaybedilmesi anlamını taşımaktadır. Ancak yerleşme kanaması tıp dünyası içerisinde de yerini almıştır.

 

Gebeliğin ilk aylarında hem lekelenmesi hem sancıları uzun sürse de kanama miktarı hiçbir zaman olumsuzluk yaratacak kadar çoğalmayacaktır. Ağrılarını gebe kalmış kadınlar sancılar şeklinde yaşamaktadır. İlk gebeliğini yaşayan kadınlarda bu yerleşme kanaması daha çok görülmektedir.

 

İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması Ne Zaman Başlar?

Kadının yumurtlama sürecinde yumurtasının spermle döllenmesi sonucu gebelik başlar. Gebeliğin oluşması ve başlaması ile birlikte İmplantasyon (yerleşme) kanaması görülme olasılığı çok yüksektir. Bu durum her kadında ve her gebelik sürecinde görülür gibi bir kanı söz konusu değildir.

İlk gebeliklerde daha çok karşımıza çıkan yerleşme kanaması kadınların ilk karşılaştıklarında çok korktukları bir durum olmaktadır. Zamanla bu durumun yerleşme için gebeliğin oluşum sürecinde yaşandığını anlayacakları süreci oluşturmaktadır.

Yerleşme kanaması gebeliğin ilk oluşum süreci ile başlamaktadır. Zaten bu yerleşme kanamasının görülmesi ilk haftalar ve ilk aylardadır. Gebeliğin ilerleyen son zamanların da artık yerleşme kanamasının görülme olasılığı yoktur. Çünkü bu durum ilk haftaları kapsamaktadır.

 

İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması Çok Sancılı Olur Mu?

Kadınların gebelik süreci ile karşılaştıkları İmplantasyon (yerleşme) kanaması adet kanaması sürecinde olduğu gibi ağrılı olmaz. Kadınlar adet kanaması yaşadığı dönemde daha şiddetli ağrı çekerken yerleşme kanaması bu kadar şiddetli bir ağrı içermemektedir. Döllenme sonrası yerleşme aşamasında görülen hafif sızı şeklinde lekelenmeye eşlik eden ağrılar olmaktadır. Bu ağrılar adet döneminde yaşanan ağrılar kadar şiddetli değildir.

Lekelenme tarzında olan yerleşme kanamasına eşlik eden ağrı çok uzun sürmez ve sızı şeklindedir. Kişinin bu dönemlerde ağır kaldırmamaya dikkat etmesi gerekir. Bedeninin bu hassas döneminde dikkatli davranmayan kadınlar istenmeyen sonuçlar ile karşılaşabilir. Ağır kaldırmamak beli incitmemek bu dönem için oldukça önemlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir